Огнен Мартинов
  1. Дома
  2. Огнен Мартинов
Огнен Мартинов

Огнен Мартинов

Партнер

Телефон: +38970365458

Емаил: ognen.martinov@pp-lf.com

За

Огнен Мартинов е еден од основачките партнери на Адвокатското друштво Поповски и Партнери. Тој е правен експерт со повеќе од десетгодишно искуство во правниот сектор во Република Северна Македонија. Неговото искуство вклучува застапување во трговски и граѓански спорови, како и застапување во кривични постапки.

Учествувал во разни проекти фокусирани на индустриите од областа на рударството, енергетиката и телекомуникациите. Тој, исто така бил вклучен на многу проекти, вклучително и правни анализи на компании од висок профил.

Огнен, исто така е познат и по својата работа од областа на работните односи, осигурување, материјални договори, градежништво и недвижнини.

Огнен е магистер по кривично право.

Тој говори англиски јазик.

Образование

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“ – Магистер по граѓанско право

Членство

Z

Адвокатска комора на Република Северна Македонија

Z

AmCham Law Making & Implementation Committee

Индустрии

Игри на среќа

Инфраструктура

Рударство

error: Content is protected !!