Ангела Милановска
  1. Дома
  2. Ангела Милановска
Ангела Милановска

Ангела Милановска

Адвокат

Телефон: +38972250815

Емаил: angela.milanovska@pp-lf.com

За

Ангела Милановска е една од членовите на тимот на Адвокатското друштво Поповски и Партнери. Има повеќе годишно искуство во правни работи во Република Северна Македонија.

Таа ја започна својата правна кариера во друго адвокатско друштво пред да се приклучи на тимот на Поповски и Партнери. Нејзиното искуство вклучува застапување во трговски и граѓански спорови.

Ангела учествувала во разни проекти фокусирани на стечајна постапка и реорганизација, интелектуална сопственост и правни анализи. Таа е позната и по својата работа на материјални договори.

Ангела е магистер по граѓанско право.

Таа говори англиски јазик.

Образование

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“ – Магистер по граѓанско право

Членство

Z

Адвокатска комора на Република Северна Македонија

Z

AmCham Digital Transformation Committee

Индустрии

Енергија и природни ресурси

Игри на среќа

Информатички и комуникациски технологии

error: Content is protected !!