Анастазија Анастасовска Костовска од Адвокатско друштво Поповски и Партнери учествуваше на денешниот настан организиран од Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ во партнерство со Адвокатска канцеларија Најденовски. На настанот учествуваа говорници кои зборуваа за врската и влијанието на вештачката интелигенција (AI) во конкретни индустрии и општествени појави. To AI or not to AI? – јасно е дека AI е дел од нашето секојдневие и можностите се безброј. Сепак и ние во Поповски и Партнери се согласуваме со учесниците кои без разлика на индустријата од која доаѓаат се согласни дека контрола и регулатива мора да има.
error: Content is protected !!