НОВОСТИ

Аплицирај за приправник

Аплицирај за приправник

Гледањето „Suits“ не се брои во адвокатски приправнички стаж. Преземи вистински предизвик. Продлабочи го знаењето и стекни адвокатски вештини. Стани дел од тим.   АПЛИЦИРАЈ ЗА ПРИПРАВНИК   Што нудиме? Менторска соработка за професионален развој; Мотивирачка работна...

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Вовед во општото деловно право

РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Вовед во општото деловно право

Споделуваме дека тимот на Поповски и Партнери придонесе за прегледот објавен во директориумот Chambers and Partners Global Guide 2021 во делот за Општото деловно право во Република Северна Македонија и неодамнешните случувања. Прегледот опфаќа аспекти на деловната...

Legal 500 рангирање 2021 година

Legal 500 рангирање 2021 година

Директориумот „Legal 500“ го рангираше Поповски и Партнери за 2021 година како едно од водечките фирми во Република Северна Македонија! Покрај тоа, нашиот Управувачки партнер, Татјана Поповски Булоски, уште еднаш беше излистана во делот „Hall of Fame“. Вклучувањето во...

Legal 500 – Arbitration Powerlist 2021 за Централна и Источна Европа

Legal 500 – Arbitration Powerlist 2021 за Централна и Источна Европа

Со гордост споделуваме дека нашиот управувачки партнер -  Татјана Поповски Булоски е излистана во еминентната публикација „Arbitration Powerlist 2021 for Central and Eastern Europe“ на Legal 500. Публикацијата има за цел да ги препознае „практичарите кои се сметаат за...

Меѓународен ден на жената

Меѓународен ден на жената

Да се ​​потсетиме дека не така одамна беше скоро „невозможно“ жените да станат адвокати. Поголемиот дел во нашиот тим се жени. Ние го славиме тоа денес. Да се ​​бодриме едни со други, да продолжиме со борбата за правата на жените и да бидеме инспирација  едни на други...

Закон за заштита на личните податоци 2020 -ГДПР во Република Северна Македонија –

Закон за заштита на личните податоци 2020 -ГДПР во Република Северна Македонија –

„ …казнет за повреда на одредби во однос на заштита на личните податоци, …се соочуваат со поплака во однос на заштита на личните податоци…“ Ова се само дел од насловите кои беа и се актуелни по стапувањето на сила на Регулатива (ЕУ) 2016/679 – Општата регулатива за...

Контрола на спојувањата во Република Северна Македонија во време на COVID-19

Контрола на спојувањата во Република Северна Македонија во време на COVID-19

Глобалната пандемија COVID-19  влијае на сите сфери во општеството, но во борбата со пандемијата не може да ја занемариме потребата од континуитет на деловните активности. Кога станува збор за спојување, преземање, или пак заедничка контрола на претпријатија во...

| РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА | РОКОВИТЕ ВО СУДСКИ ПОСТАПКИ ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

| РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА | РОКОВИТЕ ВО СУДСКИ ПОСТАПКИ ЗА ВРЕМЕ НА ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

На 30.03.2020 година, Владата на Република Северна Македонија донесе Уредба со законска сила за роковите во судските постапки за време на вонредната состојба и постапувањето на судовите и јавните обвинителства. Со Уредбата е предвидено запирање на течењето на...

Поповски и Партнери

©2022 Поповски и партнери.

КОНТАКТИРАЈТЕ НЀ

Тел: +389 (2) 32 32 243info@pp-lf.com

АДРЕСА

Никола Вапцаров 2-4
1000 Скопје, Северна Македонија

РАБОТНО ВРЕМЕ

Понеделник - Петок
08:30 - 16:00

error: Content is protected !!