Политика за колачиња (ЕУ)

Оваа Политика за колачиња последен пат е ажурирана на 13 февруари 2022 година и се однесува на граѓаните и легалните постојани жители на Европската економска област.

Вовед

Нашата веб-страница, https://pp-lf.com (во натамошниот текст: „веб-страницата“) користи колачиња и други поврзани технологии (за погодност, сите технологии се нарекуваат „колачиња“). Колачињата се поставени и од трети страни. Во документот подолу ве информираме за употребата на колачиња на нашата веб-страница.

Што се колачиња?

Колаче е мала едноставна датотека што се испраќа заедно со страниците на оваа веб-страница и се складира од вашиот прелистувач на тврдиот диск на вашиот компјутер или на друг уред. Информациите зачувани во него може да се вратат на нашите сервери или на серверите на релевантните трети страни за време на следна посета.

Што се скрипти?

Скрипта е дел од програмскиот код што се користи за да функционира нашата веб-страница правилно и интерактивно. Овој код се извршува на нашиот сервер или на вашиот уред.

Што е веб-светилник?

Веб-светилник (или пикселна ознака) е мало, невидливо парче текст или слика на веб-страната што се користи за следење на сообраќајот на веб-страната. Поради ова, различни податоци за вас се складираат со помош на веб-светилници.

Колачиња

Технички или функционални колачиња

Некои колачиња гарантираат дека одредени делови од веб-страницата работат правилно и дека вашите кориснички параметри остануваат познати. Со поставување на функционални колачиња, ви ја олеснуваме посетата на нашата веб-страница. На овој начин, нема потреба постојано да ги внесувате истите информации кога ја посетувате нашата веб-страница и, на пример, артиклите остануваат во вашата кошничка додека не платите. Можеме да ги поставиме овие колачиња без ваша согласност.

Колачиња за статистика

Ние користиме статистички колачиња за да го оптимизираме искуството на веб-страницата за нашите корисници. Со овие статистички колачиња добиваме увид во користењето на нашата веб-страница. Бараме ваша дозвола да поставуваме колачиња за статистика.

Колачиња за маркетинг/следење

Колачињата за маркетинг/следење се колачиња или која било друга форма на локално складирање, кои се користат за креирање кориснички профили за прикажување реклами или за следење на корисникот на оваа веб-локација или на неколку веб-локации за слични маркетинг цели.

Согласност

Кога ќе ја посетите нашата веб-страница за прв пат, ќе ви покажеме скокачки прозорец со објаснување за колачињата. Веднаш штом ќе кликнете на „Зачувај параметри“, се согласувате да ги користиме категориите на колачиња и приклучоци што сте ги избрале во скокачкиот прозорец, како што е опишано во оваа Политика за колачиња. Можете да ја оневозможите употребата на колачиња преку вашиот прелистувач, но имајте предвид дека нашата веб-страница можеби повеќе нема да работи правилно.

Управувајте со поставките за согласност

Функционални

Секогаш активни

Статистика

Вашите права во однос на личните податоци

Ги имате следните права во однос на вашите лични податоци:

  • Имате право да знаете зошто се потребни вашите лични податоци, што ќе се случи со нив и колку долго ќе се чуваат.
  • Право на пристап: имате право да пристапите до вашите лични податоци кои ни се познати.
  • Право на исправка: имате право да ги дополните, коригирате, избришате или блокирате вашите лични податоци кога и да посакате.
  • Доколку ни дадете согласност да ги обработуваме вашите податоци, имате право да ја отповикате таа согласност и да ги избришете вашите лични податоци.
  • Право на пренос на вашите податоци: имате право да ги побарате сите ваши лични податоци од контролорот и да ги пренесете во целост на друг контролор.
  • Право на приговор: може да се спротивставите на обработката на вашите податоци. Ние го почитуваме ова, освен ако нема оправдани основи за обработка.

 

За да ги искористите овие права, ве молиме контактирајте со нас. Ве молиме погледнете ги деталите за контакт на дното на оваа Политика за колачиња. Доколку имате поплака за тоа како постапуваме со вашите податоци, би сакале да чуеме од вас, но исто така имате право да поднесете жалба до надзорниот орган (Управата за заштита на податоците).

Овозможување/оневозможување и бришење колачиња

Можете да го користите вашиот интернет прелистувач за автоматско или рачно бришење колачиња. Можете исто така да наведете дека одредени колачиња може да не се ставаат. Друга опција е да ги промените поставките на вашиот интернет прелистувач за да добивате порака секогаш кога ќе се постави колаче. За повеќе информации за овие опции, ве молиме погледнете ги упатствата во делот Помош на вашиот прелистувач.

Имајте предвид дека нашата веб-страница може да не работи правилно ако сите колачиња се оневозможени. Ако навистина ги избришете колачињата во вашиот прелистувач, тие ќе бидат повторно поставени по ваша согласност кога повторно ќе ги посетите нашите веб-страница.

Детали за контакт

За прашања и/или коментари во врска со нашата Политика за колачиња и оваа изјава, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги следните детали за контакт:

Поповски и партнери
Никола Вапцаров 2-4 Скопје, Северна Македонија
Северна Македонија
Веб-страница: https://pp-lf.com
Е-пошта: info@pp-lf.com

Оваа политика за колачиња беше синхронизирана со www.cookiedatabase.org на 13 февруари 2022 година

error: Content is protected !!