Со задоволство му посакавме добредојде на Vis Moot тимот

Мар 8, 2024Uncategorized0 comments

Со задоволство му посакавме добредојде на Vis Moot тимот на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во нашите канцеларии да арбитрираме на рочиште како дел од подготовките за натпреварот. Тимот се подготвува за натпреварот Vis Moot кој ќе се одржи од 23 до 28 март 2024 година во Виена, Австрија. Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, или „Vis Moot“, е престижен меѓународен натпревар со фокус на меѓународното трговско право и арбитража. Целта на овој натпревар е да го промовира проучувањето на меѓународната арбитража и Конвенцијата на Обединетите нации за договори за меѓународна продажба на стоки. Натпреварот им дава можност на студентите да ги развијат своите вештини на пишување и говорење во застапување во симулирана средина за решавање на меѓународни спорови.

MORE NEWS

Chambers 2024

Chambers 2024

Задоволство ни е што нашиот Управувачки партнер, Татјана Поповски Булоски, е рангирана како адвокат во Групата 1 (Band...

read more
error: Content is protected !!