Јана Дуковска Деспотовска
  1. Дома
  2. Јана Дуковска Деспотовска
Јана Дуковска Деспотовска

Јана Дуковска Деспотовска

Партнер

Телефон: +38970276653

Емаил: jana.dukovska@pp-lf.com

За

Јана Дуковска Деспотовска е основачки партнер на Адвокатското друштво Поповски и Партнери. Таа е правен експерт со дваесет годишно искуство во правниот сектор во Република Северна Македонија. Таа е еден од најискусните адвокати за интелектуална сопственост во земјата. Нејзиното огромно искуство вклучува различни проекти фокусирани на авторско право, индустриската сопственост, информатички технологии, конкуренцијата, заштитата на потрошувачите, приватноста и заштитата на податоците.

Нејзиниот главен фокус е интелектуалната сопственост – индустриска сопственост и авторско право.

Искуството на Јана во оваа област вклучува и поранешна позиција на заменик директор на Државниот завод за индустриска сопственост на Република Северна Македонија.

Јана објавува редовно, особено во областа на интелектуалната сопственост, во различни локални и меѓународни изданија.

Магистрира на студиите за Југоисточна Европа, при Националниот универзитет „Каподистрија“ во Атина, Република Грција, 2000-2001 година.

Јана е исто така и визитинг професор на предметот унифицирано приватно право на Универзитетот Американ колеџ во Скопје.

Јана зборува течно англиски и српски јазик.

Образование

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“

Z

Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Правен факултет „Јустинијан Први“ – Магистер по граѓанско право

Членство

Z

Адвокатска комора на Република Северна Македонија

Z

AmCham Law Making & Implementation Committee

Индустрии

Производство на храна

Производи на мало и производи за широка потрошувачка

Здравство и фармација

Медиуми и Забава

error: Content is protected !!